A Nala Robotics piacra dobja a teljesen autonóm Pizzaiola pizzériarobotot
3 perc olvasásA Nala Robotics bejelentette a Pizzaiola, egy teljesen autonóm pizzériarobot bevezetését, amely salátákat, valamint pizzákat, hamburgert, szárnyakat és tésztákat készíthet. A 7-tengelyes robotszakács 4m x 4m méretű térben dolgozik.
A Pizzaiola mesterséges intelligenciát (AI) és gépi tanulást használ a pizzériaszerű ételek pontos megismétlésére. A robot óránként 50 pizzát tud sütni, 35 különböző feltét- és sajtválasztékkal, ötféle tésztaféleséggel és négy különböző szósszal.
A rendszer természetes nyelvi feldolgozási funkciókkal van felszerelve, így képes reagálni a hangmenü parancsaira. A rendelés felvétele után robotkarjai segítségével kiválasztja és kinyomja a tésztát, hozzáadja a szószt, a sajtot és a feltéteket, és elkészíti a pizzát. A sütés után a robot felszeleteli és 8, 10, 12, 14, 16 vagy 18 hüvelykes méretre dobozolja.
„A Pizzaiola egy teljesen robotizált pizzasütő, amely óránként akár 50 pizzát is meg tud sütni, így a fogyasztók számára személyre szabott választási lehetőségek és stílusok végtelen tárházát kínálja, Chicagótól a Nápoly-ig és minden a kettő között” – mondta Ajay Sunkara, a Nala Robotics társalapítója és vezérigazgatója. . „A legfontosabb, hogy modellünk lehetővé teszi, hogy a konyhák zökkenőmentesen helyezzenek el sütőt, grillsütőket és más ételkészítő és előkészítő állomásokat ugyanazon a 144 négyzetméteres területen, hogy további menüelemeket kínálhassanak, mint például sült krumpli, tálak, hamburgerek, szárnyak, saláták, tészták stb…”
A konyha moduláris elrendezése, amely lehetővé teszi az olyan testreszabásokat, mint például a sütők és a grillsütők, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle pizzasütők közül válogassanak, beleértve a hagyományos, szállítószalagos vagy tégla stílusút is.
A Pizzaiola több mint 1200 paramétert ellenőrzi minden mikroszekundumban, a robot látóterétől és az élelmiszer minőségétől az értékesítési pontokig.
„Miközben az étteremipar továbbra is munkaerőhiánnyal küzd, a fogyasztók továbbra is egyedi étkezési élményekre vágynak” – mondta Sunkara. „A Pizzaiola platform lehetővé teszi az éttermek számára, hogy a pizzán kívül különféle népszerű ételeket szolgáljanak fel, ami növeli az egy négyzetméterre jutó bevételt, valamint segít pótolni a hagyományos létesítményekkel kapcsolatos foglalkoztatási hiányosságokat. Saját elemzésünk kimutatta, hogy a Pizzaiola ugyanazt a teljesítményt tudja nyújtani, mint két teljes munkaidős dolgozó, ráadásul 24-7-365 órás munkaidőben is képes dolgozni, miközben a befektetés szilárd megtérülése kevesebb, mint két év alatt.”
A Pizzaiola éttermi szolgáltatásként, havi bérleti lehetőséggel áll rendelkezésre. A Nala Robotics a Nala Chef-et is kínálja, egy olyan robotot, amely gépi tanulást használ, hogy végtelen számú receptet reprodukáljon precízen.